Zeven creatieve ideeën voor de grote houten wereldkaart aan je muur

Je kunt je houten wereldkaart natuurlijk gewoon volgens de ophanginstructie aan je aan je muur hangen. Dan heb je echt een schitterende houten wanddecoratie in je huis. Maar wist je dat je er ook nog andere dingen mee kunt doen? Regelmatig ontvangen we foto’s van jullie houten wereldkaarten aan de muur en soms zitten daar echt heel creatieve ideeën bij. We vinden het echt hartstikke leuk om te zien wat jullie er allemaal mee doen en delen in deze blog graag een aantal van deze ideeën om ook anderen te inspireren.

1: Uitstippelen van routes op je wereldkaart met prikkers

Vele van onze klanten zijn echte reisliefhebbers en hebben vaak al prachtige reizen gemaakt. Hoe leuk is het dan om je reizen weer te geven op je houten wereldkaart? Omdat het hout dat wij gebruiken voor het maken van onze kaarten niet echt heel hard is, kun je er vrij gemakkelijk prikkers in doen. Denk bijvoorbeeld aan metalen pinnetjes of punaises. Heb je meerdere mooie reizen gemaakt, gebruik dan eens prikkers in verschillende kleuren om deze reizen apart mee aan te geven op je houten wereldkaart aan de muur.  Zeker weten dat je dan nieuwsgierige vragen krijgt als je bezoek hebt!

wereldkaart met prikkers

2: Fotowand maken rondom je wereldkaart aan de muur

Als je veel reist, heb je waarschijnlijk ook heel veel foto’s. Wij in ieder geval wel 🙂 Hoe leuk is het dan om je mooiste reisfoto’s uit te zoeken en deze in fotolijstjes om je wereldkaart heen te hangen? Zo heb je altijd een blijvende herinnering aan al je reizen. Je kunt ook nog een prikker in je wereldkaart zetten op de plekken waar je geweest bent en dan een touw spannen tussen je foto en de wereldkaart. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.

3: Plaats klokken met verschillende tijdzones boven je houten wereldkaart

Heb je als bedrijf meerdere vestigingen in verschillende tijdzones verspreid over de wereld, dan kun je natuurlijk klokken boven je wereldkaart plaatsen waarop je de lokale tijden aangeeft. Plaats met houten letters ook nog eens de namen erboven en je bent helemaal up to date.

4: Plaats teksten rondom je houten wereldkaart op de muur

Heb je een leuke lijfspreuk of misschien wel een speciale missie als bedrijf? Deze kun je natuurlijk ook weergeven in tekst boven of onder je grote wereldkaart. Maak gebruik van onze houten letters op de door jouw gewenste maat en in het door jouw gewenste lettertype. We kunnen deze speciaal voor je maken in dezelfde kleur als je houten wereldkaart en ook met hetzelfde zwevende effect. Zo past het mooi bij elkaar. Kijk maar eens naar het onderstaande voorbeeld van de receptieruimte bij PIIRS.

5: Creëer extra sfeer door LED verlichting achter je wereldkaart aan de muur te plaatsen

Door het gebruik van de afstandhouders bij het ophangen van je wereldkaart is er altijd wat ruimte tussen de muur en je wereldkaart. Hierdoor is het ook mogelijk om LED verlichting achter je wereldkaart te plaatsen. Dit zorgt zeker voor een extra sfeerverlichting in je woonkamer. LED lampjes kun je in verschillende kleuren krijgen, van warm wit tot verschillende kleuren zoals bijvoorbeeld rood en blauw. Bij multicolor LED strips kun je dagelijks variëren in kleuren al naar gelang je stemming. Wil je meer weten over het plaatsen van LED kijk dan vooral eens op deze blog. Daar leggen we je er graag meer over uit.

6: Plaats je grote kaart van de wereld op hout

Onze grote houten wereldkaarten bevestig je normaal gesproken met afstandhouders aan de muur. Deze afstandhouders kun je aan de muur vastmaken door gaten te boren en dan de meegeleverde pluggen en schroeven te gebruiken. Of je lijmt ze aan de muur met montagekit. Niet iedereen kan of wil echter meerdere gaten in de muur boren of de wereldkaart op de muur kitten. Dan is het een prima idee om je houten wereldkaart op een mooie houten plaat te lijmen en deze plaat vervolgens aan de muur te bevestigen. Je kunt bijvoorbeeld een witte houten achterplaat kiezen en deze op je witte muur bevestigen. Of verf hem in de kleur van je muur. Zo valt de achterplaat minder op. Of kies juist voor een andere houten plaat als contrast met je wereldkaart. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.

7: Wereldkaart als origineel gastenboek voor bruiloft

Bij bruiloften kom je nog weleens van die papieren gastenboeken tegen. Wil je een keer een echt originele bruiloft Voor een reislustig bruidspaar hebben we een houten wereldkaart gemaakt met daarin hun namen en trouwdatum gegraveerd. De gasten op hun bruiloft konden hun persoonlijke felicitaties met een marker stift op de wereldkaart schrijven. Na de huwelijksreis heeft het bruidspaar de grote houten wereldkaart met alle felicitaties daarop een mooie plek aan de muur in hun huis gegeven. Veel persoonlijker en onvergetelijker dan deze wereldkaart wordt het niet.  

Geïnspireerd geraakt?

Ga dan snel naar deze pagina waar je al onze verschillende soorten houten wereldkaarten vindt. Wil je eerst met ons overleggen over jouw idee? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

De waardering van www.paspartoet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 41 reviews.