Vijf jaar getrouwd: de mooiste verrassing voor je partner

Je kent het vast wel: de grote feesten die bruidsparen geven als ze 12,5, 25 of 50 jaar zijn getrouwd. Vaak nodigen ze de hele familie- en vriendenkring op een feestlocatie uit. Veel eten, drinken en (live) muziek erbij. Sommigen lopen ook nog eens de polonaise met het hele gezelschap. Het kan vaak niet op.

Maar wat doe je als je vijf jaar getrouwd bent? Geef je dan ook zo’n feest of denk je er misschien niet eens aan? Toen wij vijf jaar getrouwd waren, wilden wij in ieder geval ons eerste lustrum niet zomaar voorbij laten gaan. Tenslotte is het al een hele mijlpaal.

Wij  zijn lekker een dagje met zijn tweetjes op pad gegaan. Een beetje slenteren door de stad, museum bezoek en een lekkere lunch. Aan het eind van de dag zijn we weer heerlijk gaan eten bij het sterrenrestaurant waar we ook met ons gezelschap hebben gegeten op onze trouwdag.

Wil ook jij je huwelijksjubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan? Wil je je partner eens echt verrassen en hoe doe je dat dan? We geven je graag wat tips!

Hoe heet het eigenlijk als je zoveel jaar bent getrouwd?

Wist je dat elk huwelijksjaar een bepaalde naam heeft? Hieronder zie je een overzicht van de benamingen van de bruiloftsjaren in Nederland.  

Aantal jaar getrouwdBenaming bruiloftsjaar
1 jaarPapieren bruiloft
2 jaarKartonnen bruiloft
3 jaarLeren bruiloft
4 jaarVruchten bruiloft
5 jaarHouten bruiloft
6 jaarIJzeren bruiloft
6 1/4 jaarBlikken bruiloft
7 jaarDonzen bruiloft
8 jaarBronzen bruiloft
9 jaarAardewerken bruiloft
10 jaarTinnen bruiloft
11 jaarStalen bruiloft
12 jaarZijden bruiloft
12 1/2 jaarKoperen bruiloft
13 jaarKanten bruiloft
14 jaarIvoren bruiloft
15 jaarKristallen bruiloft
20 jaarPorseleinen bruiloft
25 jaarZilveren bruiloft
30 jaarPaarlemoeren bruiloft
35 jaarKoralen bruiloft
40 jaarRobijnen bruiloft
45 jaarSaffieren bruiloft
50 jaarGouden bruiloft
60 jaarDiamanten bruiloft
70 jaarBriljanten bruiloft
80 jaarEiken bruiloft

Als je vijf jaar bent getrouwd, vier je dus je houten bruiloft.

Hoe kun je jullie houten bruiloft vieren?

Je gaat waarschijnlijk niet zo’n groot feest geven als op je trouwdag. Misschien meer met zijn tweeën? Of misschien denkt je partner er helemaal niet aan? Hoe leuk is het dan om hem/haar te verrassen. Ga iets leuks doen, kijk samen je trouwfotoboek nog eens door, ga lekker eten of zelf koken, wat je ook maar leuk vindt. En geef elkaar eens echt iets onvergetelijks cadeau. Bij jullie houten bruiloft past natuurlijk een prachtig houten cadeau! 

Wat zijn originele en onvergetelijke houten cadeaus voor je houten huwelijk?

Hout heeft een groot aantal prachtige eigenschappen die veel andere materialen niet hebben. Zo is het meeste hout sterk en flexibel. En hout is een natuurlijk en duurzaam product met een warme uitstraling dat prachtig in je interieur staat. Je ziet daarom vaak meubels, gadgets en andere gebruiksobjecten in hout. Daarbij kan hout heel goed worden bewerkt waardoor de mooiste cadeaus ontstaan.

Hieronder zie je een aantal hele mooie houten cadeaus voor je houten bruiloft:

  • Je kunt allerlei houten gebruiksartikelen laten graveren met een persoonlijke tekst of bijvoorbeeld jullie namen en trouwdatum. Denk bijvoorbeeld aan houten onderzetters, een kaasplank  / borrelplank of broodplank met een gegraveerde tekst. We graveren deze graag voor jullie!
  • Of misschien zijn jullie echte wereldburgers en houden jullie erg van reizen. Denk dan eens aan een prachtige houten wereldkaart! We hebben diverse opties beschikbaar. Zelfs magnetische waar je bijvoorbeeld de route van jullie huwelijksreis op weer kunt geven met magneten. 

Wil je echt iets heel speciaals en onvergetelijks?

Kies dan voor het laten maken van een 3D houten portret op basis van jullie mooiste trouwfoto! Daarmee verras je je partner nog eens echt! Kijk maar eens naar deze romantische voorbeelden:

houten portret van huwelijk
houten portret van bruidspaar

Als jullie herinneringen hebben aan een speciaal liedje op jullie trouwdag, bijvoorbeeld tijdens de openingsdans of tijdens het betreden van de trouwzaal, dan kunnen we de songtekst ervan ook in het portret graveren. En natuurlijk kan jullie trouwdatum er ook bij als je dat wilt! Kijk maar eens naar deze voorbeelden.

houten huwelijk houten cadeau
houten portret van houten bruiloft

We maken een houten trouwportret altijd helemaal naar jouw wensen. Je kunt kiezen uit een standaard afmeting (meestal 60 cm breed en 50 cm hoog) of juist een afmeting op maat die het mooiste op jullie muur past. Ook kun je uit veel kleuren kiezen. Kies voor warme houttinten of juist voor een moderne zwart, wit of grijze uitvoering. Zo past het portret altijd in jullie interieur.

Conclusie

Het is dus superleuk om je vijfjarige huwelijksjubileum niet zomaar voorbij te laten gaan. Het is een hele mijlpaal en daar mag je best even goed bij stil staan. Vier het samen met wat jullie het allerleukste vinden om te gaan doen en verras je partner met een heel mooi houten cadeau voor jullie houten bruiloft!

Wil je meer informatie over hoe jij ook zo’n uniek houten trouwportret kunt laten maken, kijk dan hier

Wil je een ander houten product laten maken of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.

De waardering van www.paspartoet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 43 reviews.