fbpx

Houten wereldkaarten

Houten wereldkaarten voor aan je muur in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren verkrijgbaar.

Nu EARLY FALL SALE met 10% korting op alle houten producten in onze webshop! Bij je bestelling gebruik je kortingscode: EARLYFALL2020

Voor alle globetrotters, reisliefhebbers en wereldburgers is één van onze houten wereldkaarten natuurlijk een must have voor aan de muur. Op deze houten wanddecoratie kun je zien en aangeven waar je al geweest bent en wellicht in de toekomst nog naar toe wilt gaan. En een houten wereldkaart aan je muur levert natuurlijk ook altijd leuke gespreksstof op wanneer je bezoek krijgt.

Ons assortiment houten wereldkaarten is in de afgelopen jaren flink uitgebreid. De wereldkaart XL die je met afstandhouders op je muur bevestigt voor een zwevend effect, is een echte eyecatcher in je interieur en nog steeds een bestseller. Al snel volgde de wereldkaart met gegraveerde landgrenzen. Beide kaarten zijn verkrijgbaar in vele houtkleuren en in verschillende maten.

Omdat we veel verzoeken kregen voor wereldkaarten waarop je kunt aangeven waar je geweest bent of ooit nog naar toe wilt gaan, introduceerden we onze magnetische houten wereldkaart XL. Deze is verkrijgbaar in diverse kleuren en afmetingen. Inmiddels hebben we van deze magnetische wereldkaart ook een versie met gegraveerde landgrenzen beschikbaar. Als je een magnetische wereldkaart in je eigen favoriete kleur uitgevoerd wilt hebben, laat het ons weten. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Wanneer je liever niet wilt boren in of lijmen op je muur kun je ook de houten wereldkaart op hout kiezen. Deze kun je met dubbelzijdig tape of met een spijker aan je muur ophangen.

Gemaakt van hout met het PEFC-keurmerk

Het internationale PEFC-keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft. Je bestelt bij ons altijd een wereldkaart die gemaakt is van hout dat is voorzien van dit keurmerk. We maken onze wereldkaarten van 9 mm dik populier plaatmateriaal.

De grote houten wereldkaart XL is in verschillende maten verkrijgbaar

Je kunt kiezen uit de volgende maten: 140 x 70 cm, 160 x 80 cm, 180 x 90 cm of 230 x 115 cm. Mocht je een andere afmeting willen, neem dan contact met ons op. Ook maatwerk is namelijk vaak mogelijk.

In vele kleuren mogelijk

Op ons kleurenpalet vind je de vele hout kleuren die we aanbieden. Denk aan eiken, grenen, palissander, teak, mahonie en ook aan moderne kleuren als blackwash en greywash. Er is altijd wel een kleur te vinden die perfect past in jouw interieur, of dat nu bijvoorbeeld klassiek, landelijk of industrieel is. Mocht je twijfelen tussen kleuren, laat het ons weten. We helpen je graag met het kiezen van de mooiste kleur voor op jouw muur.

Onze magnetische wereldkaarten worden geverfd. Zo hebben we zwarte, witte en zilveren wereldkaarten. Wanneer je liever een andere kleur hebt, kies dan de optie “eigen kleur” en laat ons weten welke kleur je wenst. We laten dan deze kleur voor je mengen en verven de wereldkaart in jouw favoriete kleur.

Eenvoudig bevestigen van de houten wereldkaarten

Het ophangen van de houten wereldkaarten XL lukt iedereen met behulp van het meegeleverde sjabloon op ware grootte. Hierop staat ook de ophang instructie vermeld. Om een zwevend effect op de muur te creëren, hang je de wereldkaart op met afstandhouders van ongeveer 1 cm dikte. Je kunt ervoor kiezen om deze afstandhouders te boren of met montagekit of -lijm aan je muur te bevestigen. Op de afstandhouders bevestig je de afzonderlijke werelddelen en eilanden met behulp van montagekit of -lijm. Op de productpagina’s van de wereldkaarten vind je meer detail informatie over het ophangen van je wereldkaart bij de “veelgestelde vragen”.

Wanneer je denkt “Dat is me allemaal teveel moeite” dan kun je natuurlijk ook voor de snelle oplossing gaan: laat de afstandhouders achterwege en bevestig de onderdelen van de wereldkaart met behulp van dubbelzijdig tape rechtstreeks op je muur. Let er dan wel op dat je een gladde muur of behang hebt. Bij muren met structuur houdt de dubbelzijdig tape namelijk wat minder goed. Kies dan voor montagekit of -lijm om naar beneden vallen te voorkomen.

Kijk zeker ook naar deze houten wanddecoraties:

Scroll naar top
×