fbpx

Houten wereldkaarten

Houten wereldkaarten voor aan je muur in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren verkrijgbaar.

Nu SPRINGSALE met 10% korting op alle houten producten in onze webshop! Bij je bestelling gebruik je kortingscode: spring2021

Voor alle globetrotters, reisliefhebbers en wereldburgers is één van onze houten wereldkaarten natuurlijk een must have voor aan de muur. Op deze houten wanddecoratie kun je zien en aangeven waar je al geweest bent en wellicht in de toekomst nog naar toe wilt gaan. En een houten wereldkaart aan je muur levert natuurlijk ook altijd leuke gespreksstof op wanneer je bezoek krijgt.

Ons assortiment houten wereldkaarten is in de afgelopen jaren flink uitgebreid. De wereldkaart XL die je met afstandhouders op je muur bevestigt voor een zwevend effect, is een echte eyecatcher in je interieur en nog steeds een bestseller. Al snel volgde de wereldkaart met gegraveerde landgrenzen. Beide kaarten zijn verkrijgbaar in vele houtkleuren en in verschillende maten.

Omdat we veel verzoeken kregen voor wereldkaarten waarop je kunt aangeven waar je geweest bent of ooit nog naar toe wilt gaan, introduceerden we onze magnetische houten wereldkaart XL. Deze is verkrijgbaar in diverse kleuren en afmetingen. Inmiddels hebben we van deze magnetische wereldkaart ook een versie met gegraveerde landgrenzen beschikbaar. Als je een magnetische wereldkaart in je eigen favoriete kleur uitgevoerd wilt hebben, laat het ons weten. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Wanneer je liever niet wilt boren in of lijmen op je muur kun je ook de houten wereldkaart op hout kiezen. Deze kun je met dubbelzijdig tape of met een spijker aan je muur ophangen.

Gemaakt van hout met het PEFC-keurmerk

Het internationale PEFC-keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft. Je bestelt bij ons altijd een wereldkaart die gemaakt is van hout dat is voorzien van dit keurmerk. We maken onze wereldkaarten van 9 mm dik populier plaatmateriaal.

De grote houten wereldkaart XL is in verschillende maten verkrijgbaar

Je kunt kiezen uit de volgende maten: 140 x 70 cm, 160 x 80 cm, 180 x 90 cm of 230 x 115 cm. Mocht je een andere afmeting willen, neem dan contact met ons op. Ook maatwerk is namelijk vaak mogelijk.

In vele kleuren mogelijk

Op ons kleurenpalet vind je de vele hout kleuren die we aanbieden. Denk aan eiken, grenen, palissander, teak, mahonie en ook aan moderne kleuren als blackwash en greywash. Er is altijd wel een kleur te vinden die perfect past in jouw interieur, of dat nu bijvoorbeeld klassiek, landelijk of industrieel is. Mocht je twijfelen tussen kleuren, laat het ons weten. We helpen je graag met het kiezen van de mooiste kleur voor op jouw muur.

Onze magnetische wereldkaarten worden geverfd. Zo hebben we zwarte, witte en zilveren wereldkaarten. Wanneer je liever een andere kleur hebt, kies dan de optie “eigen kleur” en laat ons weten welke kleur je wenst. We laten dan deze kleur voor je mengen en verven de wereldkaart in jouw favoriete kleur.

Eenvoudig bevestigen van de houten wereldkaarten

Het ophangen van de houten wereldkaarten XL lukt iedereen met behulp van het meegeleverde sjabloon op ware grootte. Hierop staat ook de ophang instructie vermeld. Om een zwevend effect op de muur te creëren, hang je de wereldkaart op met afstandhouders van ongeveer 1 cm dikte. Je kunt ervoor kiezen om deze afstandhouders te boren of met montagekit of -lijm aan je muur te bevestigen. Op de afstandhouders bevestig je de afzonderlijke werelddelen en eilanden met behulp van montagekit of -lijm. Op de productpagina’s van de wereldkaarten vind je meer detail informatie over het ophangen van je wereldkaart bij de “veelgestelde vragen”.

Wanneer je denkt “Dat is me allemaal teveel moeite” dan kun je natuurlijk ook voor de snelle oplossing gaan: laat de afstandhouders achterwege en bevestig de onderdelen van de wereldkaart met behulp van dubbelzijdig tape rechtstreeks op je muur. Let er dan wel op dat je een gladde muur of behang hebt. Bij muren met structuur houdt de dubbelzijdig tape namelijk wat minder goed. Kies dan voor montagekit of -lijm om naar beneden vallen te voorkomen.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik de houten wereldkaart aan de muur bevestigen?

Bij je wereldkaart ontvang je een poster op ware grootte waarop ook de instructie staat hoe je de verschillende onderdelen op de muur kunt plaatsen.

De poster bevestig je met schilderstape aan de muur op de plek waar je je wereldkaart wilt ophangen. Met een waterpas kun je controleren of je de poster recht hebt gehangen. Bij elk werelddeel staat vermeld waar je de afstandhouders op de muur moet bevestigen. De gaten hiervoor zijn alvast gemaakt in de poster. Je hoeft dus niet zelf uit te zoeken waar ieder onderdeel komt.

Bij de wereldkaart ontvang je een set van afstandhouders in verschillende maten. Je kunt de grotere afstandhouders aan de muur bevestigen door gaten te boren of door ze op de muur te plakken met montagekit of een sterke montagelijm. Dit laatste werkt goed bij gladde muren of behang. De kleinere onderdelen bevestig je sowieso aan de muur met kit of lijm. Laat de afstandhouders goed opdrogen voor je hierop de werelddelen met montagekit plakt.

TIP 1: Het is ook mogelijk om de werelddelen extra te ondersteunen tijdens het drogen door er tape overheen te plakken en dit een paar uur te laten zitten. Als alles goed is opgedroogd en vast zit, kun je de tape weer verwijderen.

TIP 2: Mocht je de wereldkaart zonder de afstandhouders willen ophangen, dan kan dat natuurlijk ook. Bevestig dan de werelddelen en eilanden direct op de muur met kit of lijm. Als je een gladde muur hebt, kun je hiervoor ook eventueel dubbelzijdig montagetape gebruiken. Dat is heel makkelijk te verwijderen, maar het is wel minder stabiel dan montagekit en hierdoor niet aan te bevelen voor muren met een structuurafwerking.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

Hoe kan ik bij verhuizing de wereldkaart weer opnieuw ophangen?

Het is zeker mogelijk om de wereldkaart mee te verhuizen of opnieuw te bevestigen aan je muur als je deze bijvoorbeeld geverfd hebt. Verwijder de werelddelen en eilanden voorzichtig van de muur door er zachtjes aan te trekken. Mochten er afstandhouders breken, dan is het mogelijk een nieuwe set afstandhouders te bestellen. Ook is een nieuwe poster met ophanginstructie handig, zodat je weet waar je de onderdelen op de nieuwe muur kunt bevestigen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.


Hoe moet ik de afmetingen van de grote houten wereldkaart precies zien?

De maten van de wereldkaart verhouden zich als volgt: breedte x hoogte is 2 x 1. Deze zijn gemeten vanaf het meest oostelijke punt van Alaska tot aan het meest westelijke punt van Nieuw-Zeeland en vanaf het meest noordelijke punt van Groenland tot aan het meest zuidelijke punt van Zuid-Amerika.


Hoe bepaal ik welke afmeting het beste op mijn muur past?

We helpen je graag bij het kiezen van de juiste afmeting voor jouw muur. Als je twijfelt tussen verschillende afmetingen, maak dan een foto van de muur waarop je de wereldkaart wilt hangen. Let er op dat je deze foto maakt door er recht tegenover te gaan staan (frontaal) en zorg dat de hele muur in beeld is. Stuur ons deze foto per email (meerdere foto’s mogen ook) en vermeld de hoogte en breedte van je muur in de mail. Wij maken dan een gratis foto impressie van de verschillende afmetingen op je muur. Zo kun je meteen zien welke het mooiste in jouw interieur staat.


Ik twijfel over de kleur. Kunnen jullie mij helpen de juiste kleur te kiezen voor mijn wereldkaart?

We helpen je graag bij de kleurkeuze van je houten wereldkaart. Mail ons een foto van de muur waarop je de wereldkaart wilt hangen en enkele foto’s van je interieur. Denk daarbij aan de kleur van je vloer en meubels. Het mooiste resultaat krijg je als je de foto’s bij daglicht maakt. Geef aan aan welke kleuren je denkt. We maken een gratis foto impressie voor je van verschillende kleuren wereldkaarten op je muur. Zo kun je meteen zien welke het mooiste in jouw interieur staat. Als je ook de hoogte van je muur vermeldt, kunnen we de wereldkaart eventueel ook qua afmeting schalen.

Natuurlijk kun je ook altijd gratis kleurstalen ontvangen. Stuur een email met je gevraagde kleuren en je adresgegevens en we sturen ze graag toe.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

De waardering van www.paspartoet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 19 reviews.
Scroll naar top
×