Houten zakelijke kerstkaarten: de warme groet van hout

Kerstmis is een tijd van vreugde, liefde en verbinding. Het is ook een periode waarin bedrijven de kans hebben om hun waardering te tonen aan klanten, partners en medewerkers. Een van de manieren waarop bedrijven dit doen, is door het versturen van kerstkaarten. Maar waarom zou je kiezen voor de traditionele papieren kaarten wanneer je kunt opvallen met iets unieks en duurzaams? In deze blog gaan we het hebben over zakelijke houten kerstkaarten en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor je bedrijf.

De schoonheid van zakelijke houten kerstkaarten

Zakelijke houten kerstkaart 3D kerstboom
Houten kerstkaart 3D kerstboom

Zakelijke houten kerstkaarten zijn een moderne twist aan een oude traditie. Ze combineren de warmte en charme van de natuur met de elegantie van vakmanschap. Hier zijn enkele redenen waarom ze zo speciaal zijn:

 1. Uniekheid: Een zakelijke houten kerstkaart valt meteen op tussen de stapel papieren kaarten die mensen tijdens de feestdagen ontvangen. Het unieke karakter trekt de aandacht en laat een blijvende indruk achter.
 2. Duurzaamheid: Houten kerstkaarten zijn gemaakt van duurzame materialen, wat betekent dat ze lang meegaan en minder belastend zijn voor het milieu dan traditionele papieren kaarten. Ze kunnen ook worden hergebruikt of zelfs bewaard als aandenken.
 3. Aanpasbaarheid: Houten kaarten kunnen worden aangepast aan de branding van je bedrijf. Je kunt je logo, bedrijfskleuren en een persoonlijke boodschap toevoegen, waardoor ze een krachtig marketinginstrument worden.
 4. Ambachtelijke uitstraling: Houten kerstkaarten stralen vakmanschap uit. Ze worden met zorg vervaardigd en hebben een ambachtelijke uitstraling die de waardering voor detail en kwaliteit weerspiegelt, waardoor ze perfect zijn voor bedrijven die streven naar excellentie.
 5. Blijvende herinnering: Een ander voordeel van zakelijke houten kerstkaarten is dat ze een blijvende herinnering vormen. In plaats van in een lade of prullenbak te belanden, worden houten kaarten vaak bewaard en zelfs tentoongesteld. Ze kunnen dienen als decoratie tijdens de feestdagen en in sommige gevallen zelfs als jaarlijkse traditie. Wanneer je zakelijke partners of medewerkers de kaart het volgende jaar weer tevoorschijn halen, herinnert dit hen aan je bedrijf en aan de positieve relatie die jullie delen. Het is een subtiele manier om de banden met je zakelijke netwerk te versterken en je bedrijf top-of-mind te houden.

Milieuvriendelijkheid van houten kerstkaarten

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, is het belangrijk om na te denken over de ecologische voetafdruk van uw bedrijf. Houten kerstkaarten passen perfect in deze filosofie van milieuvriendelijkheid. Hier is waarom:

 1. Minder afval: In tegenstelling tot papieren kerstkaarten genereren houten kaarten geen afval. Ze zijn biologisch afbreekbaar en veroorzaken geen extra belasting voor stortplaatsen. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, zijn zakelijke houten kerstkaarten een uitstekende keuze. Hout is een biologisch afbreekbaar materiaal, wat betekent dat je kaarten niet alleen mooi zijn, maar ook milieuvriendelijk.
 2. Positieve merkimago: Het tonen van je betrokkenheid bij het milieu kan het imago van je bedrijf verbeteren. Klanten en partners waarderen bedrijven die bewuste keuzes maken om het milieu te beschermen. Je kunt je zakelijke partners geruststellen dat de kaarten op een verantwoorde manier zijn gemaakt en dat je bedrijf begaan is met het verminderen van zijn ecologische voetafdruk. Dit kan niet alleen goodwill creëren bij je huidige zakelijke relaties, maar ook nieuwe klanten aantrekken die milieuvriendelijke bedrijven verkiezen.
 3. PEFC-keurmerk: het hout dat wij gebruiken voor onze kerstkaarten, is voorzien van het PEFC-keurmerk, wat inhoudt dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. Daarnaast voldoet het ook aan de E1-norm.

Aanpassingsvermogen en Branding

houten kerstkaart 3D rendier
houten kerstkaart 3D rendier

Een van de grootste voordelen van zakelijke houten kerstkaarten is hun aanpasbaarheid. Je kunt ze volledig afstemmen op de branding van je bedrijf. Hier zijn enkele manieren waarop je dit kunt doen:

 1. Bedrijfslogo: Voeg je bedrijfslogo toe aan de kaart om je merk te versterken. Je logo kan worden gegraveerd in de kaart.
 2. Persoonlijke boodschap: Schrijf een persoonlijke boodschap voor je klanten, partners en medewerkers. Dit toont je waardering en maakt de kaart nog specialer. Een van de grootste voordelen van zakelijke houten kerstkaarten is de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap toe te voegen. Terwijl digitale kaarten snel vergeten worden, blijft een handgeschreven boodschap op een houten kaart bij de ontvanger hangen. Het feit dat je de moeite hebt genomen om met de hand een boodschap te schrijven, toont je oprechte waardering en zorg voor je zakelijke relaties. Bij het schrijven van je boodschap kun je de gelegenheid gebruiken om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat het volgende jaar zal brengen. Je kunt je waardering uitspreken voor de samenwerking en de successen die zijn behaald. Een persoonlijke noot in combinatie met de unieke houten kaart zal zeker gewaardeerd worden.
 3. Extra details: Voeg extra details toe, zoals een stempel met uw bedrijfsnaam op de enveloppe, een lint of zelfs een houten ornament. Deze details maken de kaart nog gedenkwaardiger.

Aanpasbare houten kerstkaarten stellen je in staat om een krachtige boodschap over te brengen en tegelijkertijd je merk te versterken. Ze bieden een unieke gelegenheid om je bedrijf te presenteren op een manier die onvergetelijk is.

Toepassingen voor zakelijke houten kerstkaarten

Houten kerstkaart 3D sneeuwpop
Houten kerstkaart 3D sneeuwpop

Houten kerstkaarten zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in zakelijke omgevingen. Hier zijn enkele toepassingen waar je aan kunt denken:

 1. Klantrelaties versterken: Stuur gepersonaliseerde houten kerstkaarten naar je klanten om hen te bedanken voor hun steun gedurende het jaar. Dit versterkt de relaties en toont je waardering.
 2. Partnerships vieren: Als je samenwerkt met andere bedrijven, stuur dan houten kerstkaarten om de samenwerking te vieren en te versterken. Het toont respect voor je partnerschap.
 3. Medewerkers waarderen: Laat je medewerkers weten dat je hun harde werk en toewijding waardeert door hen houten kerstkaarten te geven. Dit draagt bij aan een positieve werkomgeving.
 4. Netwerken en prospects: Gebruik houten kerstkaarten als een manier om contact te leggen met potentiële klanten en zakenrelaties. Een goed ontworpen kaart kan de aandacht trekken en deuren openen.

Tips voor het verzenden van zakelijke kerstkaarten

Het verzenden van zakelijke houten kerstkaarten vereist enige planning en organisatie. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Vroeg beginnen: Begin op tijd met het plannen en bestellen van je kaarten om ervoor te zorgen dat je ze op tijd kunt verzenden.
 2. Aantal kaarten: Bepaal hoeveel kaarten je nodig hebt en bestel op tijd. Het is een goed idee om extra kaarten achter de hand te hebben voor last-minute verzendingen.
 3. Adressen verzamelen: Verzamel de adressen van je klanten, partners en medewerkers ruim van tevoren om vertragingen te voorkomen.
 4. Handgeschreven notities: Als je de tijd hebt, schrijf dan handgeschreven notities op de kaarten om een persoonlijk tintje toe te voegen.
 5. Verzendingsplanning: Plan de verzending zorgvuldig, zodat de kaarten op het juiste moment aankomen. Houd rekening met de drukte bij postdiensten tijdens de feestdagen.
 6. Follow-up: Overweeg om na het verzenden van de kaarten een follow-up te doen via e-mail of telefoon om je waardering te uiten en de relaties te versterken.
 7. Uitbesteden: Indien gewenst, kunnen wij ook de verzending van je zakelijke kerstkaarten voor je regelen. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer na.

Conclusie

Zakelijke houten kerstkaarten bieden een unieke en milieuvriendelijke manier om je waardering te tonen aan klanten, partners en medewerkers tijdens de feestdagen. Ze combineren de warmte van hout met de kracht van aanpasbaarheid, waardoor ze een krachtig instrument worden om uw merkimago te versterken. Dus, als je dit jaar op zoek bent naar een manier om indruk te maken en je waardering te tonen, overweeg dan om zakelijke houten kerstkaarten te versturen. Het is een investering in relaties die zichzelf vele malen zal terugbetalen, niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door.

Wij hebben al diverse ontwerpen voor je houten kerstkaarten gemaakt, die je kunt verzenden. Denk aan kerstkaarten met een uitneembare houten kerstbal of met een zelf in elkaar te zetten 3D figuur. Je vindt ze hier.

Uiteraard denken we ook graag mee als je een eigen idee hebt voor een ontwerp. Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag!

De waardering van www.paspartoet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 43 reviews.