Oktober Woonmaand

De ‘Woonmaand’ vindt al jaren in de maand oktober plaats.Maar waarom? Oktober is de eerste maand na de zomer, een maand waar we (vrijwel) allemaal weer even moeten schakelen. Want of het nou een warme zomer is geweest of niet, het zomerse buitenleven maakt onherroepelijk plaats voor de herfstachtige maanden binnen. Het is daarom niet gek om deze maand te gebruiken, om van je huis weer een warm en fijn thuis te maken.

Het interieur van ons huis is belangrijker dan ooit. Door de pandemie waren we meer thuis, en hechten we meer aan de ruimtes om ons heen, maar we zijn ook eerder uitgekeken op spullen. Kortom de behoefte aan inspiratie van het interieur is groter dan ooit.

Kijk eens naar je interieur. Is het nog naar je wens en smaak? Voelt het nog steeds goed? Kleine aanpassingen met nieuwe accessoires, kaarsen, een heerlijk vloerkleed, wat nieuwe kussens en een warme plaid op de bank zijn zo gedaan. Maar je kunt het ook groter aanpakken. Een andere kleur op de muren, nieuwe meubels of een volledig nieuwe indeling. Tijdens de Oktober Woonmaand is er genoeg inspiratie te vinden en niets is te gek!

Nieuwste trends: Invloeden van de jaren 70 komen terug en nieuwe basic kleuren domineren het palet. Het was een hele tijd zwart, wit, grijs, hout en beton. Het schuift op naar naturel en greige – een kruising tussen grijs en beige. Het interieur wordt allemaal wat warmer. De materialen en kleuren zijn zachter, ronde vormen in de meubels, zachte stoffen. Ook het hout dat wordt gebruikt is wat warmer. Notenhout in plaats van eikenhout. We lijken wat warmte nodig te hebben na alles wat er is gebeurd in de wereld.

Voor al je houten wanddecoratie, ook in het hippe walnotenhout, kun je natuurlijk bij ons terecht!

oktober woonmaand walnoot wereldkaart
De waardering van www.paspartoet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 42 reviews.