Origineel cadeau voor een jubileum op het werk

Heb je een collega die binnenkort een jubileum viert omdat hij of zij al zoveel jaar bij het bedrijf werkt? Of willen jullie als collega’s de eigenaren van jullie bedrijf feliciteren met het zoveel jarige bestaan? En ben je op zoek naar een persoonlijk en origineel cadeau? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Werk jubileum cadeau

Wat is nou precies een jubileum? Wikipedia vermeldt: “een jubileum is een feestelijke herdenking van een gebeurtenis, zoals …indiensttreding bij een bedrijf of oprichting van een vereniging of bedrijf, die een bepaalde tijd geleden is”.

Veel bedrijven verrassen hun medewerkers als ze 25 of 40 jaar in dienst zijn. Je kent vast wel het gouden horloge, een cheque en een bos bloemen als extraatje.

Wellicht lijkt dat wel iets van vroegere tijden. Tegenwoordig is de arbeidsmarkt veel flexibeler geworden. Het komt veel vaker voor dat mensen naar verloop van tijd door te gaan naar een nieuwe omgeving en mogelijk ook andere functie. Ook hebben steeds meer mensen een flexbaan. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat gemiddeld één op de drie werknemers tien jaar of langer bij dezelfde werkgever werkt. Dit verschilt per bedrijfstak, bij de overheid is dit doorgaans het langst.

Origineel cadeau voor een jubileum op het werk

Met een steeds krapper wordende arbeidsmarkt hebben bedrijven die hun werknemers op verschillende vlakken iets extra’s kunnen bieden, een streepje voor. Zo zijn er bedrijven die al een jubileum vieren bij een vijf jarig dienstverband. Dat is zeker ook een goed idee als je een jong personeelsbestand hebt. Je kunt je medewerkers natuurlijk bij hun salaris een extra geldbedrag overmaken. De kans is dan wel dat het in de grote pot verdwijnt.

Wil je er toch een speciaal moment van maken, waar iemand nog lang aan denkt bedenk dan iets origineels. Of vraag je medewerkers bijvoorbeeld om met een leuk idee te komen wat zij zelf heel speciaal vinden en stel dan daar geld voor beschikbaar. Misschien wilde iemand altijd al een keer een speciale reis maken, een bijzondere fotoshoot doen of een keer parachute springen? Als je dat mogelijk maakt voor je medewerker geef je iemand echt een onvergetelijk cadeau!

Bedrijfsjubileum cadeau

Naast het vieren van jubilea van medewerkers, kun je ook het jubileum van de organisatie zelf vieren. Sommige bedrijven bestaan al vele tientallen of zelfs honderden jaren. Maar ook als je bedrijf bijvoorbeeld pas vijf jaar bestaat (denk bijvoorbeeld aan start-ups) kun je als collega’s jullie directie of eigenaar verrassen met een persoonlijk geschenk.

Cadeau van medewerkers

Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld het cadeau van alle medewerkers dat we maakten voor het 25 jarige jubileum van het bedrijf Triview.

Cadeau 25 jarig jubileum bedrijf

De circa dertig medewerkers wilden de eigenaren van het bedrijf Triview verrassen met een echt persoonlijk cadeau. Zij dachten aan een 3D plaquette voor aan de muur met de gezichten van de twee directeuren er op en een speciale tekst ter gelegenheid van het jubileum.

We zijn wat gaan brainstormen en bedachten dat het leuk zou zijn om in plaats van een vierkante of rechthoekige plaquette het logo van het bedrijf er in te verwerken.

Zo zijn we uitgekomen op een meer driehoekig eindontwerp. We zijn daarna aan de slag gegaan met de foto’s die we van de twee directeuren ontvingen en hebben daar twee portretontwerpen van gemaakt. De gezichten hebben we gesneden uit hout van 6 mm dikte.

De medewerkers wilden ook graag een tekst toevoegen aan het jubileum cadeau. Daarvoor gebruikten we het lettertype van de huisstijl van Triview. Wel zo mooi voor de herkenbaarheid. De tekst hebben we in het houten rand van het logo gegraveerd, dat we maakten van hout van 9 mm dikte.

De cijfers voor de jaartallen onder de gezichten zijn gesneden uit hout van 6 mm dikte. Door de verschillende diktes van het hout liggen de gezichten en de twee jaartallen als het ware in het logo. Dat geeft een heel mooi diepte effect.

De twee gebruikte kleuren “licht eiken” en “palissander” passen heel goed in het interieur van het bedrijfspand. Na overleg over waar de plaquette zou komen te hangen en de ruimte die daar is voor iets aan de muur, zijn we uitgekomen op de afmeting van 50 cm hoog en 50 cm breed.

Zie hier het eindresultaat:

cadeau jubileum 25 jaar bedrijf

Het  cadeau van de medewerkers was een hele grote verrassing voor de twee eigenaren: “Erg gaaf! Heel erg mooi”. Ze waren er heel erg blij mee. Een prachtig persoonlijk cadeau voor dit speciale moment.

Cadeau 100 jarig jubileum familiebedrijf

De medewerkers van bouwbedrijf Roelofs & Haase waren op zoek naar een uniek cadeau voor de directie ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van het familiebedrijf bij uitstek. Op onze website hadden ze een mooi voorbeeld gevonden van Triview en ze waren benieuwd of wij een langwerpige liggende versie voor hen konden maken. De bedoeling was om de vier generaties weer te geven in zwart en goud, zodat het geheel mooi past in het interieur van het bedrijf.

We zijn aan de slag gegaan met het maken van enkele ontwerpen van het cadeau. In gezamenlijk overleg zijn we tot een prachtig eindresultaat gekomen. Hierop staan de vier generaties weergegeven. Onder de portretten hebben we de namen van alle directieleden gegraveerd en daarna in goud uitgevoerd. Ook het speciaal ontworpen logo ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum heeft een plekje gekregen op het portret.

Het houten portret is 110 cm breed en 35 cm hoog en uitgevoerd in de kleuren zwart en goud.

Deze reactie ontvingen we na het personeelsfeest waarbij het portret is overhandigd aan de huidige directeur: “Wat ontzettend gaaf!! We zijn er heel erg blij mee. Knap werk! Bijgevoegd een paar foto’s en een filmpje van ons jubileumcadeau, ze waren er heel erg blij mee! Nogmaals bedankt!! “

Het portret heeft een mooie plek gekregen in het bedrijfspand van Roelofs & Haase. WE hopen dat ze er nog vele jaren plezier van mogen gaan hebben en als over 25 jaar misschien de volgende generatie aan het roer staat, houden we ons weer aanbevolen voor een update van het familieportret!

3D Logo bedrijf aan de wand

Een ander leuk jubileum cadeau idee is om het logo van je bedrijf in 3D uit hout te laten snijden. Hang het logo bijvoorbeeld op bij de receptie van je bedrijf of als fraaie wanddecoratie in je kantoor(-tuin). 

Om je een idee te geven hoe het in zijn werkt gaat, hebben we ons eigen logo ook uit hout gesneden. Hieronder zie je allereerst ons logo. Dit gebruiken we online onder andere op onze eigen website, andere verkoopkanalen en al onze social mediakanalen. En in de printversie op kaartjes, folders en natuurlijk ons briefpapier. 

We hebben ons logo bewerkt in het digitale tekenprogramma voor onze lasermachine. Daarna zijn we aan de slag gegaan met het snijden van de letters uit hout van 9 mm dikte. De witte “P” en de witte passe-partout hebben we apart uitgesneden om meer diepte in ons logo te creëren. Deze twee onderdelen bevestigden we op de oranjekleurige achterplaat.  Dit is dus in totaal dus 18 mm dik geworden.

3D logo aan de muur

Om de originele kleuren van ons logo te benaderen hebben we drie beitskleuren uit ons kleurenpalet gebruikt, te weten blackwash, whitewash en teak. Behoorlijk geslaagd, al zeggen we zelf! En om het houten logo makkelijk aan de muur te kunnen hangen, hebben we alle onderdelen bevestigd op een witte achterplaat.

Jouw logo in 3D aan de muur

Wil je ook graag je logo uit hout gesneden hebben, stuur ons dan direct je logo per email toe of neem contact met ons op. We bekijken heel graag samen met jou wat je wensen en de mogelijkheden zijn.

Je kunt kiezen uit hout voorzien van alle kleuren beits die je vindt op ons kleurenpalet. Wil je het liever in andere kleuren uitgevoerd hebben, dan kunnen we eventueel ook verf gebruiken. Het verschil in het gebruik van beits of verf zit hem vooral in de zichtbaarheid van de houtnerven. Deze nerven blijf je bij beits altijd zien en onder verf verdwijnen ze meestal. Hierdoor oogt hout voorzien van beits altijd wat natuurlijker dan hout voorzien van verf.

We kunnen je logo op een houten achterplaat bevestigen, maar als je liever de losse onderdelen rechtstreeks op de muur wilt, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt deze onderdelen rechtstreeks op de muur bevestigen met behulp van dubbelzijdig tape of montagekit / montagelijm. Je krijgt dan een sjabloon meegeleverd, zodat je precies weet waar je welk onderdeel op de muur moet bevestigen. Dat is dan ook heel makkelijk om te doen.

Kijk maar eens naar deze voorbeelden voor inspiratie. Zo maakten we het logo van WeKnowtice als cadeau voor hun vijf jarige jubileum. Deze is voorzien van een standaard, zodat hij op een kast gezet kan worden.

En voor het 100 jarige jubileum van Timmerfabriek de Jong maakten we dit prachtige houten cadeau van hun logo.

Iconen voor aan de wand

Naast je logo kun je ook aan andere kenmerkende symbolen van je bedrijf denken.

Een wereldwijde distributeur van life science- ingrediënten, gespecialiseerd in voeding, farmaceutica, persoonlijke verzorging en diervoeding verzocht ons om de vier iconen van hun productgroepen uit te snijden uit hout. Ze wilden ze graag bij de liften ophangen, zodat iedereen die de lift uit komt direct deze herkenbare iconen ziet.

Wij ontvingen onderstaande balk die ze op hun website staat.

In deze balk staan de iconen in wit weergegeven. Omdat ze ook op een witte muur geplaatst gingen worden, stelden we voor om ze daarom uit te voeren in de kleuren van de balk. Het was even een gezamenlijke speurtocht naar de juiste kleuren verf maar het is gelukt.

Aan de achterkant van de vier iconen hebben we afstandhouders geplaatst om het geheel wat van de muur te laten komen en zo een zwevend effect te creëren. Zie hier het eindresultaat.

iconen aan de muur

Deze reactie mochten we ontvangen: “Everyone loves the icons! Thanks for a great job!”.

Eigen ontwerp op basis van producten van het bedrijf

Natuurlijk kunnen we ook een ontwerp op maat voor je maken dat helemaal past bij jouw bedrijf en jouw producten.

Voor het 30 jarige bestaan van een Kärcher dealer die allerlei reinigingssystemen verkoopt, verhuurt, onderhoudt en installeert, wilden de medewerkers de eigenaren een bijzonder aandenken aanbieden. Ze vroegen ons mee te denken voor een origineel cadeau voor aan de muur in het bedrijfspand. Zelf dachten ze aan het pand, iets met de producten of de bussen.

We ontvingen het logo dat speciaal voor het 30 jarige bestaan van het bedrijf is ontworpen en bestudeerden hun website en productenlijn. Na wat gezamenlijk brainstormen zijn we uitgekomen op het volgende ontwerp voor hun jubileum cadeau.

cadeau jubileum bedrijf

De basis is een silhouet van een hogedrukreiniger uitgevoerd in rustiek eiken. Hierin hebben we een foto van het bedrijfspand met enkele geparkeerde bedrijfswagens gegraveerd. Het speciaal ontworpen logo voor het 30-jarige bestaan hebben we uit hout in de kleur palissander gesneden en op de hogedrukreiniger bevestigd. Reactie na ontvangst: ” Echt ontzettend mooi geworden!”.

Enthousiast geworden?

Wil jij ook een persoonlijk portret als cadeau voor het jubileum van je bedrijf laten maken? Hier vind je alle informatie over het laten maken van een portret. En hier vind je nog veel meer voorbeelden (klik op Jubileum bedrijf).

Wil je eerst eens brainstormen met ons over je mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je heel graag!

De waardering van www.paspartoet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 41 reviews.