Over Paspartoet

Een stukje geschiedenis

Het eerste idee voor Paspartoet is in 2002 ontstaan naar aanleiding van een uitzending van “In Holland staat een Huis”, gepresenteerd door Martijn Krabbé. In de betreffende uitzending plaatste het team een via de computer bewerkte foto van de kinderen uit een gezin op een muur. Deze afbeelding inspireerde ons tot het maken van een abstracte versie van onze trouwfoto voor aan de muur in ons nieuwe huis. Waar in de uitzending een soort fotobehang op de muur werd geplakt, voegden wij er nog een 3e dimensie aan toe. Dit deden we door de digitaal bewerkte foto uit te zagen uit hout en deze te bevestigen op een houten achterplaat. Hierdoor creëren we diepte en schaduwwerking, die gedurende de dag met wisselend lichtinval steeds verandert. Het levert altijd veel enthousiaste reacties van onze visite op. Van een vakantiefoto hebben we ook nog deze houten “selfie” gemaakt.

In de afgelopen jaren hebben wij voor familie en vrienden vergelijkbare portretten gemaakt als cadeau voor speciale gelegenheden, zoals een trouwdag, een bijzondere verjaardag en diverse jubilea. Het leverde altijd hele mooie en vaak ook emotionele reacties op. Ook bezoekers die de portretten bij hen aan de muur zagen, hangen reageerden altijd positief en waren benieuwd hoe ze aan zo’n uniek portret gekomen waren. Reden voor ons om te kijken hoe we anderen ook blij kunnen maken met zo’n mooi portret.

De naam Paspartoet

De naam “Paspartoet” is geïnspireerd op een “passepartout” dat staat voor de (vaak kartonnen) rand tussen kunstwerk en lijst. Een passepartout creëert een rustige omgeving en accentueert het object van de wanddecoratie. Doordat de binnenranden van het karton vaak schuin worden afgesneden, brengt een passepartout diepte aan in een kunstwerk. Door het uitzagen van onze portretten en door deze te plaatsen op een neutrale achterwand creëren wij ook diepte en wordt de blik getrokken naar de portretten. Onze schrijfwijze van Paspartoet is ingegeven door onze achternaam “Toet” . Hiermee benadrukken wij onze persoonlijke betrokkenheid bij elk uniek portret. Ook betekent het woord “toet” in het Nederlands “gezicht”.

Paspartoet nu en in de toekomst

Via Paspartoet.nl bieden we nu iedereen die op zoek is naar een persoonlijk, origineel, uniek cadeau de mogelijkheid om in samenwerking met ons een eigen portret samen te stellen. Denk hierbij aan speciale momenten in het leven zoals een verjaardag, bruiloft, jubileum en een geboorte. Extra speciaal vinden wij het mogen maken van portretten van geliefden die helaas zijn ontvallen. Zo bieden we een blijvende herinnering voor aan je muur of op je kast.

Sinds 2014 hebben we onze productietechniek verfijnd en werken we met een lasersnijmachine. Naast populier- en berkenhout gebruiken we ook andere materialen zoals bijvoorbeeld MDF en soms ook plexiglas in diverse diktes. Door de verschillende kleuren die we gebruiken kunnen we hierbij steeds een andere “look” realiseren. Zo past het altijd in je interieur.

Naast de portretten die altijd persoonlijk maatwerk zijn, hebben we ook andere prachtige houten wanddecoratie, zoals wereldkaarten, landkaarten, dieren, skylines en een uitgebreide kerstcollectie. Ook voor de inrichting van je kinderkamer kun je bij ons terecht. De kenmerkende productietechniek waardoor diepte ontstaat, gebruiken we ook voor deze producten. Je vindt onze producten in de webshop. In de toekomst breiden we deze oplagen nog verder uit.

Ook jouw eigen idee maken we graag voor je

Het is altijd mogelijk om je eigen ideeën aan ons door te geven. Samen met jou ontwerpen we iets unieks. Zo hebben we als verjaardagscadeau bijvoorbeeld al eens een skyline op maat gemaakt van Egmond aan Zee met daarop ook het woonhuis van de jarige. Voor een Frans echtpaar met een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk maakten we een speciale kaart van het land met daarop alle autoroutes en steden van Frankrijk. Heel handig voor hun huurders. Natuurlijk staat het vakantiehuis zelf ook op de kaart. Voor bedrijven hebben we logo’s uitgesneden voor aan de muur in hun bedrijfspand. Voor een golfclub in Wassenaar maakten we trofeeën voor hun jaartoernooi. Kortom: er is van alles mogelijk! Mocht je ook een speciale wens hebben, laat het ons weten via onze contactgegevens. Wij gaan graag samen met je aan de slag voor het maken van je eigen unieke ontwerp!

Wat klanten over ons zeggen

Kelly, Nederland: “Wauw wat een eyecatcher is de wereldkaart in ons nieuwe huis! Dankzij de goede hulp van paspartoet hebben we de juiste kleur en maat gekozen en door het meegeleverde sjabloon was de wereldkaart zo opgehangen! Bedankt voor alle moeite en de mooie wereldkaart! Nu gaan we er heerlijk van genieten.”

Bettina, Duitsland: “Great work, very kind conversation. They did everything to receive the present before Christmas. Thank you!!!”

Suzan, Nederland: “Echt een aanrader deze wereldkaart! En jullie belangstelling en service is ook echt hartverwarmend! Ik ga jullie zeker aanbevelen bij belangstellenden. Nogmaals dank voor je geweldige service!”

Pauli, Finland: “Ordered the item with dark oak background and rosewood map. It looks very nice! Excellent customer service and quick communication. Highly recommended.”

Krystal, USA: “My husband and I fell in love with this map as soon as we both had seen it! Bianca made the process so easy and because of other reviews I trusted her judgement on what would look best. I sent a picture of our foyer and we were provided mock ups regarding sizing, borders or no borders; we went with the color suggested. We were kept informed every step of the way. So happy we would thank you to create such a beauty for our home. Thank you for making it so easy! My in-laws have been over since it was hung and absolutely LOVED the map. Thank you again for making this process so easy and for making such a beautiful product!”

Océane, Frankrijk: “Thanks a lot Bianca for all your advices, and for being so helpful and friendly.”

Wil je nog meer reviews lezen? Kijk dan hier!

Paspartoet in de media

Bruid & Bruidegom Magazine

In de lifestylespecial van het Bruid & Bruidegom Magazine nummer 3-2016 vind je onze houten wereldkaart terug.
Bij de leukste huwelijkscadeaus in de woonstijl “NATUURLIJK”, die zoals het magazine aangeeft speciaal bedoeld is “voor liefhebbers van stijlvolle eenvoud met heel veel hout en mooie details”, staat onze wereldkaart midden op pagina 222.

Algemeen Dagblad (AD)

In september 2018 zijn we door Nicolette van der Werff, een journalist van het AD, in ons bedrijfspand in Den Haag Ypenburg geïnterviewd over ons bedrijf. In haar zoektocht naar unieke Haagse Makers stuitte Nicolette op Paspartoet op het platform Etsy. Vooral de vele vijf-sterren reviews die we daar gekregen hebben, maakten haar heel nieuwsgierig naar ons. Ze nam daarom contact met ons op om een afspraak te maken en te komen kijken naar onze producten. Ze nam ook een fotograaf mee en het pagina grote artikel is verschenen in het AD van 21 september 2018. Je leest het artikel hier terug:

https://www.ad.nl/den-haag/liever-figuurzagen-dan-een-baan-in-het-bankwezen~a7bb42bb/

VT Wonen

In de VT Wonen van april 2019 vind je ons houten portret van Kevin en Katrien bij de rubriek “Inspiratie voor in huis speciaal voor jouw keuken en woonkamer”.

De waardering van www.paspartoet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 41 reviews.