fbpx

Over Paspartoet

Marcel en Bianca - Over Paspartoet, een stukje geschiedenis

Een stukje geschiedenis

Het eerste idee voor Paspartoet is in 2002 ontstaan naar aanleiding van een uitzending van “In Holland staat een Huis”, gepresenteerd door Martijn Krabbé. In de betreffende uitzending plaatste het team een via de computer bewerkte foto van de kinderen uit een gezin op een muur. Deze afbeelding inspireerde ons tot het maken van een abstracte versie van onze trouwfoto voor aan de muur in ons nieuwe huis. Waar in de uitzending een soort fotobehang op de muur werd geplakt, voegden wij er nog een 3e dimensie aan toe door de foto uit te zagen uit MDF en deze te bevestigen op een achterplaat. Hierdoor creëren we diepte en schaduwwerking, die gedurende de dag met wisselend lichtinval steeds verandert. Het levert altijd veel enthousiaste reacties van ons bezoek op.

In de afgelopen jaren hebben wij voor familie en vrienden vergelijkbare portretten gemaakt als cadeau voor speciale gelegenheden, zoals een trouwdag, een bijzondere verjaardag en diverse jubilea. Extra speciaal vinden wij het mogen maken van portretten van geliefden die ons helaas zijn ontvallen. Zo bieden we een blijvende herinnering voor aan de muur of op de kast.

De naam Paspartoet

De naam “Paspartoet” is geïnspireerd op een “passepartout” dat staat voor de (vaak kartonnen) rand tussen kunstwerk en lijst. Een passepartout creëert een rustige omgeving en accentueert het object van de wanddecoratie. Doordat de binnenranden van het karton vaak schuin worden afgesneden, brengt een passepartout diepte aan in een kunstwerk,. Door het uitzagen van onze portretten en door deze te plaatsen op een neutrale achterwand creëren wij ook diepte en wordt de blik getrokken naar de portretten. Onze schrijfwijze van Paspartoet is ingegeven door onze achternaam “Toet” . Hiermee benadrukken wij onze persoonlijke betrokkenheid bij elk uniek portret. Ook betekent het woord “toet” in het Nederlands “gezicht”.

Paspartoet nu en in de toekomst

Via Paspartoet.nl bieden we nu iedereen die op zoek is naar een persoonlijk, origineel, uniek cadeau voor een speciaal moment in het leven, zoals een verjaardag, bruiloft, jubileum, geboorte of overlijden, de mogelijkheid om in samenwerking met ons een eigen portret samen te stellen.

Sinds 2014 hebben we onze productietechniek verfijnd en werken we met lasersnijders. Naast MDF, dat we in alle gewenste kleuren kunnen verven, gebruiken we ook andere materialen, zoals populier- en berkenhout in diverse diktes. Door verschillende beitsen is ook hierbij steeds een andere “look” te realiseren. Zo past het altijd in uw interieur.
Naast de portretten die altijd persoonlijk maatwerk zijn, hebben we onder andere ook beperkte oplagen van dieren en wereldkaarten. De kenmerkende productietechniek waardoor diepte ontstaat, gebruiken we ook hiervoor. De eerste producten zijn nu beschikbaar in de webshop. In de toekomst breiden we deze oplagen nog verder uit. Mocht u een speciale wens hebben, laat het ons weten via onze contactgegevens. Wij bespreken dit graag met u.

Scroll naar top
×